24 december 2018

Uitspraak Blackshades zaak

De rechtbank Rotterdam heeft op 7 december 2018 vonnis gewezen in de Blackshades zaak. In deze zaak ging het om het verspreiden van software die ‘hoofdzakelijk geschikt’ is om misdrijven mee te plegen.

De rechtbank Rotterdam heeft op 7 december 2018 vonnis gewezen in de Blackshades zaak. In deze zaak ging het om het verspreiden van software die ‘hoofdzakelijk geschikt’ is om misdrijven mee te plegen.

De rechtbank sprak onze cliënt vrij van medeplichtigheid aan computervredebreuk.

Wel oordeelde de rechtbank dat de Blackshades software ‘hoofzakelijk geschikt’ is voor het plegen van misdrijven, waardoor het bezit van dat programma (met het doel om daarmee misdrijven te plegen) strafbaar is. De rechtbank vond dat er voldoende onderscheid te maken valt tussen ‘normale’ remote access tools en software waarmee voornamelijk misdrijven kunnen worden gepleegd.

Voor het verspreiden van Blackshades heeft onze cliënt een taakstraf gekregen.

De volledige tekst van de uitspraak is gepubliceerd en treft u hier.

  • cybercrime

Klanten over
Jonkers & Van Gemert

Richard Stevens

Top afwikkeling. Na contact te hebben opgenomen per mail ben ik de volgende dag meermaals gebeld voor extra informatie om de zaak zo goed mogelijk voor me op te lossen. Daarna is er binnen een uur een perfect bezwaar geproduceerd en verstuurd. Super service!!!